Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Weekend Cracovia

Polonia de Sfantul Andrei si 1 Decembrie...

cracovia cracovia4 auschwiz

Data de plecare: 28 Noiembrie 2018

Ziua 1. Plecare din Timișoara noaptea, în jurul orelor 03.00. Se tranzitează Ungaria și Slovacia. Ajunși în Cracovia ne cazăm la hotel, iar apoi plecăm să vizităm salina Wielicza (mina funcționează din Evul Mediu). Traseul turistic în interiorul minei este de 3.5 km și se desfășoară la o adâncime cuprinsă între 64 și 135 m. La finalul turului vă puteți odihni într-un restaurant aflat la 125 m adâncime și tot aici puteți găsi și un magazin de suveniruri. Vom vizita și cea mai veche și mare universitate din Polonia, Universitatea Jagello, iar apoi vom urmări Festivalul Dragonului pe Vistula. Cazare la hotel 3* în Cracovia.

Ziua 2. Mic dejun. Se vizitează complexul Wawel (Castelul Regal, Catedrala, Turnul Dragonului). Tur de oraș pietonal cu vizitarea următoarelor obiective turistice: Strada Kanonicza, Biserica Sf. Andrei, Piața Principală, Biserica Sf. Maria, Biserica Dominicană, Poarta Sf. Florian, Barbicana. Cracovia, numită și ,,leagănul vechii și frumoasei republici” este considerată capitala culturală a Poloniei și unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. În Cracovia toate drumurile duc la Piața Veche, deoarece aici locuitorii și turiștii se simt în largul lor. Această piață, considerată cea mai mare a Europei, este dominată de marea Biserică Gotică Sf. Maria, cu vestitul său altar sculptat în lemn de tei - cel mai valoros altar gotic din Europa. Vom vizita și cea mai veche și mare universitate din Polonia, Universitatea Jagello. În funcție de timpul disponibil vizităm Auschwitz (aprox. 60 km distanță de Cracovia). Se vizitează complexul Auschwitz – Birkenau. Lagărul de la Auschwitz - Birkenau a fost cel mai mare lagăr nazist din cele două războaie mondiale. Acestea aveau ca scop distrugerea unor minorități europene precum evreii sau țiganii, fiind situate la aproximativ 60 de km de Cracovia, în sudul Poloniei. Plecare spre Varșovia. Cazare la hotel 3*.

Ziua 3. Mic dejun. În prima parte a zilei vă puteți bucura de un tur de jumătate de zi cu ghid local al capitalei Poloniei. Turul panoramic al orașului Varșovia începe cu admirarea obiectivelor turistice din orașul vechi (atracții reconstruite după cel de-al doilea Război Mondial conform planurilor originale, monument aflat azi în Patrimoniul UNESCO), Palatul Culturii și al Științei (cea mai înaltă structură a orașului). Continuăm cu Piața Centrală, din care străduțe înguste duc la zidurile de apărare Barbican, Catedrala Sfântul Ioan, Castelul Regal sau Parcul Lazienki (complex arhitectural datând din secolul al 17-lea). După-amiază se poate vizita Muzeul Polin (dedicat istoriei comunității evreiești) sau Muzeul Insurecției (un omagiu adus celor care au luptat și au murit pentru libertatea Poloniei). Expoziția prezintă lupta insurecționiștilor arătând complexitatea situației din acea perioadă). De asemenea, ne vom plimba pe străduțele ticsite cu cafenele, restaurante și magazine. Cazare Varșovia, hotel 3*.

Ziua 4. Mic dejun. În prima partea a zilei vă propunem o excursie opțională la Zelazowa Wola, un mic orășel situat la 50 km de capitală, unde în anul 1810 s-a născut compozitorul și eroul național Frederic Chopin. Casa natală este acum transformată în muzeu înconjurat de un parc cu peste 500 de specii de arbori și arbuști (tarif informativ valabil pentru minimum 20 de persoane participante: 25 Euro/pers). Plecare spre Zakopane, cazare la hotel 3*.

Ziua 5. Mic dejun. Se vizitează Sanctuarul Altarul Fecioarei din Fatima în Krzptowki și capela din Jaszczurowka, apoi plecăm spre Timișoara și ajungem acasă seara târziu.

 

Tarif: 350 Euro/persoana, cazare in camera dubla 

 

Servicii incluse:

-transport microbus sau autocar

-1 noapte de cazare cu mic dejun în Cracovia – hotel Santorini 3* sau similar

-2 nopți de cazare cu mic dejun în Varșovia - hotel Da Silva 3* sau similar

-1 noapte de cazare cu mic dejun în Zakopane - hotel Tatra 3* sau similar

-însoțitor de grup

-ghid local pentru turul din Varșovia

Nu sunt incluse:

-asigurarea medicală/ asigurarea storno

-bacșișuri pentru șoferi și ghizii locali: aproximativ 20 Euro/persoana

-intrările la obiectivele turistice

-supliment SGL – 55 Euro

Nota 

Tarife informative intrări la obiectivele turistice:

• Cracovia: Castelul Wawel - 6 Euro/persoana, Biserica Sf Maria - 3.5 Euro/persoana, Catedrala Regala - 4 Euro/persoana
• Varșovia: Castelul Regal - 9.5 Euro/persoana, Muzeul Poli - 5 Euro/persoana, Muzeul Insurecției - 3.5 Euro/persoana, Salina Wielicza - 21 Euro/persoana, Auschwitz – 6 Euro/persoana

Locurile în autocar vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie. Preţul este valabil pentru un grup de minimum 40 de persoane, pentru grup între 25-30 se plătește supliment de 35 Euro/persoana, iar pentru un grup între 30-35 persoane, un supliment de 25 Euro/persoana.

Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.