Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Turism balnear la Gyula, Ungaria

Oferta 2020

Orasul Gyula, situat in sudul Ungariei, in judetul Bekes, la 136 km de Timisoara, 76 km de Arad. Strandul Bailor Cetatii este considerat cel mai frumos dintre strandurile cu bai termale din sudul Ungariei, in competitia cu celelalte centre SPA (sanitas per aquam) similare, cum sunt cele din Battanya si Oroszhaza. Intins pe o suprafata de 8,5 hectare, acesta este amplasat intr-un parc secular ocrotit de lege, in apropierea unui castel medieval, Castelul Almássy. - care in urma cu 600 de ani a apartinut lui Ioan Corvin, fiul nelegitim al regelui Matei Corvin - si pune la dispozitia turistilor nu mai putin de 19 bazine termale si wellness, cu valuri artificiale si jacuzzi, dar si un bazin olimpic de inot agreat si pentru cantonamente.

gyula_2 gyula_cetate gyula_strand

Apa termala care alimenteaza Baile Cetatii are 72°C si izvoraste de la o adancime de 2005 metri avand efecte terapeutice benefice în primul rand pentru bolile aparatului locomotor, pentru tratamente de reabilitare posttraumatica si postoperatorie, precum si pentru boli ginecologice cu inflamatii cronice. Apele termale ale Bailor sunt alcaline, cu continut de hidrocarbonat si cloruri, cu o culoare maronie datorata continutului mare de substante minerale. Baile Cetatii sunt deschise in fiecare zi, intre orele 8 si 18, iar in timpul verii programul este prelungit pana la ora 20. Pretul biletului de intrare pentru adulti este de 1980 Huf, aprox. 30 lei.

Centrul terapeutic din Gyula are o suprafata de 2000 m² si functioneaza pe tot parcursul anului, sub supravegherea specialistilor în reumatologie, fizioterapie si a medicilor sportivi. Turistilor le stau la dispozitie bai de namol, tratamente fizioterapeutice (de exemplu: tratament magnetoterapeutic, bai galvanice, bai carbonice, bai cu greutati, tratament tangentor, masaj medical) respectiv gimnastica si înot medical. 

De vizitat:

În mijlocul orasului se afla cetatea veche (secolul XIII), acum centru comercial si o atractie turistica, fiind sediul teatrului în aer liber, in apropiere de Baile Cetatii. În Orasul mare romanesc se poate admira cladirea Liceului "Nicolae Balcescu" proiectat de Szabó Jen. Arhitectura liceului romanesc aduce cu bisericile de lemn din Ardeal. Nu departe, se afla sediul Autoguvernarii pe Tara a Românilor din Ungaria si Catedrala Ortodoxa construita în anul 1867. O alta biserica ortodoxa româneasca se afla în Micul oras Românesc.

Casa Ladics - Prezentarea modului de trai si locuintei unei familii burgheze din secolul al XIX-lea

Muzeul Cetatii si Turnul Cetatii - Singura cetate de caramida în stare intacta din Europa Centrala, cu 24 de sali de expozitie care prezinta istoria a sapte secole

Colectia Nationalitatii Germane - Colectia obiectelor istorice si etnografice, care se leaga de minoritatea germana din Gyula.

Expozitie din istoricul radioului - prima expozitie din istoricul radioului, care este o initiativa personala. Se poate vizita între 15 aprilie si 15 octombrie.

Cofetaria de 100 de ani - Si-a deschis portile în anul 1840, contribuind în mare masura la dezvoltarea vietii sociale ale orasului. Atelierul înzestrat cu obiecte originale, care azi functioneaza ca muzeu, a fost înfiintat de mesterul cofetar Gyula Salin.

 

WELLNESS HOTEL GYULA 4*

family wellness gyula

Localizare: este situat în vecinătatea băii termale, la 10 metri de intrare.

Cazare: este asigurată în camere classic, classic plus, superior, suită junior şi suită deluxe. Camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu, televizor LCD, minibar, telefon, wifi, aer condiţionat, uscător de păr, seif, halat de baie.

Camere duble classic (21 m2): situate la mansardă, posibilitate de adăugare a unui baby cot.

Camere duble classic plus (31 m2): situate la mansardă, posibilitate de adăugare a unui pat suplimentar şi a unui baby cot, sau 2 paturi suplimentare. Aceste camere sunt accesibile şi persoanelor cu handicap locomotor.

Camere duble superior (25 m2): dotate cu balcon, posibilitate de adăugare a unui pat suplimentar şi a unui baby cot. Camere connecting disponibile la cerere.

Junior suite (50 m2): alcătuite din living şi dormitor, terasă, posibilitate de adăugare a două paturi suplimentare şi a unui baby cot.

Suite deluxe (70-80 m2): cu terasă panoramică, un living şi două dormitoare, posibilitate de adăugare a două paturi suplimentare şi a unui baby cot.

Masa: demipensiune.

Facilităţi: recepţie, restaurante, grădină, terasă, lobby bar, lift, centru wellness, centru de înfrumuseţare, sală de fitness, sală de jocuri, salon de televizor, garaj subteran, parcare, internet (wifi), business corner, servicii de curăţătorie şi de călcat. Pentru copii: baby sitting (contra cost), asistenţă medicală, accesorii, tacâmuri pentru copii, meniu special pentru copii, cameră de joacă, animatori vorbitori şi în limba română.

Wellness şi sport: centru wellness pe două nivele: saună finlandeză, cabină cu aburi, cabină cu infraroşu, cabină cu sare, jacuzzi, piscină de agrement, piscină pentru copii, masaje, paturi de odihnă, bar wellness.

Check-in: 16:00, check-out: 11:00.

Tarife în Euro/persoană/noapte

 


 

HUNGUEST HOTEL ERKEL 4*/3*

hunguest erkel gyula

Localizare: hotelul este situat în grădina cetăţii de cărămidă, lângă baia termală Varfurdo.

Cazare: este asigurat în 2 clădiri, aripa Dürer 4* şi aripa Munkacsy 3*.

Aripa Dürer 4*: camerele renovate sunt dotate cu grup sanitar propriu, balcon, aer condiţionat, televizor LCD, minibar, telefon, internet, seif. Sunt 173 camere standard, 9 suite şi 4 camere speciale pentru persoane cu handicap locomotor.

Aripa Munkacsy 3*: camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu, televizor, minibar, telefon. Sunt 19 camere spaţioase şi cu aer condiţionat tip superior, 98 camere standard şi 5 camere speciale pentru persoane cu handicap locomotor.

Camere pentru nefumători disponibile în ambele clădiri.

Masă: demipensiune.

Facilităţi: parcare cu plată, seif, taxi, spălătorie, farmacie, salon de înfrumuseţare, sală de conferinţe, restaurant Orchidea, restaurant Nosztalgia cu specialităţi internaţionale şi ungureşti. La restaurantul Nosztalgia este muzică live.

Sport şi fitness: piscină, saună finlandeză, saună infra, baie cu aburi, solar, centru de fitness, salon de cosmetică, pedichiură, manichiură, masaje, coafor, biliard, sală aerobic, cameră salină.

Sectia de terapie la baia Varfurdo: tratamente reumatologice, masaj medical, jet-masaj subacvatic, baie cu dioxid de carbon, nămol. La sectia de fizioterapie magnetronterapie, tratamente electroterapeutice de frecvenţă joasă şi medie.


Tarife în Euro/persoană 

 


HOTEL CORVIN 3*

corvin gyula

Localizare: Hotelul este situat în centrul oraşului, la 10 minute pe jos de baia termală Várfürdő.

Facilităţile camerelor: hotelul dispune de 30 camere dintre care standard, superior, apartament, suite VIP şi camere familiale. Camerele şi apartamentele (30 m²) sunt dotate cu grup sanitar propriu, televizor, telefon, frigider, internet wi-fi şi  parţial cu aer condiţionat.

Facilităţile hotelului: restaurant, terasă de vară, cramă, sală de conferinţe, parcare păzită.

 

 

 

palinka  

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.