Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Bella Sicilia

Esențe, arome și delicii

Segesta - Agrigento - Piazza Armerina - Siracusa – Etna – Taormina – Palermo Festivalul Inghetatei – Monreale

amalfi drive taormina

Perioada 27 Septembrie-2 Octombrie 2018

Ziua 1 Întâlnire în jurul orei 13:00 cu însoțitorul de grup la Casa Adam Muller Guttenbrun pentru transfer la aeroportul din Budapesta pentru zborul Budapesta 19:00 – Catania 21:05. Transfer aeroport – hotel în Catania și cazare.

Ziua 2 După micul dejun plecăm spre Segesta unde vom vizita Templul Doric iar apoi ne continuăm drumul spre Valea Templelor în Agrigento unde se află situl arheologic ce conține rămășițele diferitelor temple dorice datând din secolul V înainte de Hristos:

- Templul Concordia: cel mai bine păstrat templu doric și unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proporției și armoniei formei

- Templul Giunone: care are 40 de coloane, 16 dintre ele cu capiteluri

- Templul lui Hercules: cel mai vechi templu din Agrigento

- Templul lui Zeus: una din cele mai mari clădiri ale arhitecturii grecești, construit în cinstea lui Zeus, după victoria împotriva Cartaginezilor

Seara ne întoarcem la hotel pentru cină.

Ziua 3 După micul dejun vizităm Vila Romana del Casale situată la 3 km de localitatea Piazza Armerina (intrare contra-cost). Excavarile au scos la iveală una dintre cele mai bogate și variate colecții de mozaicuri romane din lume, motiv pentru care situl a fost inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO. Continuăm cu turul orașuluiSiracusa care de asemenea este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Vizităm principalele atracții: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa. Nu ratați frumoasele străzi de piatră, cafenelele și restaurantele din Siracusa. Vom încheia ziua cu o vizită în Insula Ortiga unde puteți admira atelierul de papirus și Urechea lui Dionis. Seara ne întoarcem la hotel pentru cină.

Ziua 4 După micul dejun pornim spre Rezervația Naturală Etna și apoi la Taormina. Vulcanul Etna - cel mai activ și cel mai înalt vulcan din Europa. O parte din traseul până la 3000 m se face cu telescaunul, iar apoi ne continuăm ascensiunea pe jos. La această altitudine vom putea merge pe râuri de lavă întărită „simțind” sub picioare căldura emanată de vulcan. Continuăm apoi drumul către Taormina (centru înscris în patrimoniul UNESCO), cunoscut sub numele de "Monte Carlo al Siciliei”, renume păstrat până în ziua de azi. Plimbare cu însoțitorul de grup pe Corso Umberto - o stradă perfectă pentru shopping sau o vizită la teatrul grecesc și la Naumachia - rămășițele unui vechi zid roman, lung de 130 de metri scos la lumină doar în 1943. Seara ne întoarcem la hotel pentru cină.

Ziua 5 După micul dejun pornim în excursie la Palermo și Monreale. Construit ca oraș-port de către fenicieni, orașul Palermo – este plin de locuri istorice și artistice. Tur de oraș în Palermo: Piața Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte, Palazzo dei Normani cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala și Biserica Martorana. Nu putem rata festivalul înghețatei care se desfășoară în centrul orașului Palermo și la care participă 45 de maeștri gelatieri din întreaga lume care vă vor delecta cu minunatele lor preparate. Continuăm excursia cu o vizită la Monreale, situat la doar 8 km de Palermo. Catedrala din Monreale este una dintre cele mai mari și frumoase catedrale cu minunate mozaicuri care încântă privirea oricărui pelerin care îi calcă pragul. Seara ne întoarcem la hotel pentru cină.

Ziua 6 După micul dejun, timp liber pentru plimbare și shopping în Catania. În jurul orei 18:30 transfer spre aeroportul din Catania pentru zborul Catania 21:45 – Budapesta 23:50. Transfer aeroport Budapesta – Timișoara.


 

Tarif: 650 Euro/persoana, cazare in camera dubla

Servicii incluse:

ghid român însoțitor

transfer Timișoara – aeroport Budapesta - Timișoara

transferuri aeroport – hotel - aeroport

cazare 5 nopți cu demipensiune la Hotel Ognina 3* în Catania sau similar

transport cu autocare locale conform programului

excursie la Agrigento

excursie la Piazza Armerina și Siracusa

excursie la Etna și Taormina

excursie la Palermo și Monreale

Nu sunt incluse:

bilet de avion la cerere Budapesta - Catania - Budapesta, Compania Wizz Air (aproximativ 200 Euro)

bagaj de cală

bilete de intrare la obiectivele turistice

asigurarea medicală de călătorie, asigurarea storno

taxele de oraș, acolo unde se aplică (se achită la recepțiile hotelurilor)

bacșiș pentru șoferi și ghizi locali

Orar de zbor:

27.09. Budapesta 19:00 - Catania 21:05

02.10. Catania 21:45 - Budapest 23:50


Excursia se organizeaza cu un grup de minim 25 de persoane. Pentru un numar mai mic de persoane pretul se recalculeaza.

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.