Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Iordania

Amman–Jerash–Madaba–Muntele Nebo–Kerak–Petra-Wadi Rum-Aqaba

Plaja si baie la Marea Moarta si  Marea Rosie

dudul-zaheu-ierihon yaffo ierusalim

Iordania - locul unde se spune că Moise a zarit “Tara Promisa”, locul în care Isus a fost botezat şi fortareata în care Irod a ordonat decapitarea lui Ioan Botezatorul. Indiferent de gusturi, preferinte si religie, Iordania are mult mai multe de oferit, în afara de zestrea culturala

Perioada 18-25 Noiembrie 2018

Ziua 1 Transfer din Timisoara catre aeroportul din Budapesta. Decolare la ora 7.05 din Budapesta,  Aterizare la ora 11.30 pe aeroportul din Amman. Ne intalnim cu reprezentantul local. Dupa finalizarea procedurilor vamale, transfer catre hotelul din Amman unde vom fi cazati la hotel 4*. Timp liber pentru a explora orasul. Seara cina la restaurantul  hotelului. 

Ziua 2 Micul dejun la hotel. Va invitam intr-un tur menit  a explora capitala într-unul dintre orașele bine-cunoscute de acum câteva mii de ani, numit Rabbat Ammoun. Capitala Iordaniei,  Amman este  intins  pe  19 dealuri,  este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice. Aici vom  vizita Cetatea, ruinele romane și teatrul roman în cel mai activ centru al orașului, Moscheea Regelui Abdullah (vizita exterioară)  magazinele de artizanat și bazarul. Veți avea timp liber să vă plimbați în oraș. Dupa pranz,  vizitam orasul antic Jerash, unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6500 de ani in urma. Epoca stralucitoare  a orasului a fost sub stapanirea romana,  Jerash e una dintre cetățile romane cel mai bine păstrate din Orientul Mijlociu. Jerash, numită, în antichitate, Gerasa, a dormitat, sub nisip, aidoma Pompeiului și Herculanumului sub cenușă, până în 1920, an în care au început săpăturile arheologice. În secolul al III lea, orașul se întindea pe 90 de hectare. Astăzi, părți din cetatea romană sunt înglobate în noul Jerash, fapt care, ne spun ghizii, întârzie înscrierea sa în patrimoniul UNESCO. Vom intra în Jerash prin poarta de sud monumentală și vă veți găsi rătăcind într-un oraș roman. Ne vom plimba  în Piata Ovala, înconjurata de colonade, vizitam teatrul roman și bisericile bizantine cu podele acoperite cu mozaic. Bucurați-vă de o plimbare de-a lungul principalei lui Jerash, strabatand la pas Cardo Maximus. Putem experimenta acustica minunata a teatrului si scena festivalului de muzica Jerash care are loc in fiecare an. Ne intoarcem la Amman pentru cină și cazare la acelasi hotel. 

Ziua 3 După micul dejun, ne indreptam spre Madaba, locul  unde se gaseste una dintre cele mai spectaculoase biserici din lume, Biserica Sf. Gheorghe. Aici vom găsi harta mozaică a Ierusalimului pictată pe podeaua bisericii. Apoi ne vom indrepta spre Muntele Nebo, situat la 800m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Daca vom avea noroc ca cerul sa fie  senin  vom avea o priveliște minunată de pe munte, cu Valea Iordanului, Marea Moartă și Ierihonul în cealaltă parte a râului Iordan. Vom continua ziua indreptandu-ne spre Marea Moartă, cel mai jos punct de pe pământ, suprafața și țărmurile sale sunt la 423 metri sub nivelul mării. Veți avea posibilitatea de a înota în Marea Moartă unde veți experimenta o senzație plutitoare rară, oferind în același timp pielii, o cura de sanatate si frumusețe. Scufundați-va în valurile mării, sa va tratați corpul cu un masaj sau încercați proprietățile vindecătoare ale nămolului mineral pe piele. Cazare si cina la un hotel 4*  din Marea Moartă. 

Ziua 4 Mic dejun. Dimineața liberă în Marea Moartă. Spre amiaza, ne vom indrepta spre Castelul cruciat Kerak care a  fost construit intre 1142 si 1189 sub conducerea lui Payen le Bouteiller, numit Lord al Transiordaniei de catre regale Baldwin al Ierusalimului. In vechime, aici locuisera moabitii, assirienii si, apoi, nabatienii; romanii l-au cucerit cam in acelasi timp in care purtau cel de-al doilea razoi cu dacii, lasandu-l ulterior sub dominatie bizantina. Kerak  era capitala Regatului biblic al Moabului. Coborât pe un deal abrupt, Kerak este un oraș predominant creștin dominat de cel mai mare castel din regiune numit Crusader. Continuam  drumul spre Petra, unde ne vom caza peste noapte si vom avea cina in hotel 4*

Ziua 5 După micul dejun, pregătește-te să vizitezi orașul antic Petra, capitala Nabatenilor, pe urmele lui Indiana Jones. Vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Aici vom  trece printr-un canion îngust cu o lungime de aproape 1 kilometru, apoi vom vedea trezoreria (AL-Khazneh), care este sculptată în rocile de culoarea trandafirului roșu, vom vizita celelalte părți ale orașului, teatrul roman, templele și cimitirele Nabatenilor, bizantinilor și romanilor, Palatul și Templul Lionilor Flying. Continuam să vizitam  altarul și mănăstirea pe stâncile înalte ale orașului. De asemenea, putem vizita Muzeele de Arheologie și Nabatean de la Petra. Ne intoarcem la hotel pentru cina si cazare. 

Ziua 6 După micul dejun, ne indreptam spre desertul  Wadi Rum; Wadi Rum cunoscut și ca Valea Lunii este o vale în nisipul și granitul din sudul Iordaniei, la 60 de kilometri de Aqaba: este cel mai mare desert  din Iordania. Numele Rum provine, cel mai probabil, de la rădăcina aramaică care înseamnă „înalt” sau „elevat”. Pentru a-i reflecta corecta pronunțare în limba arabă, arheologii îl transcriu fonetic Wadi Ramm. Aici vom avea ocazia sa experimentam un tur cu Jeep 4x4 timp de 2 ore pentru a explora cele mai spectaculoase locatii ale zonei. Vom incheia cu o revigoranta ceasca de ceai facuta de Beduini. Vom lua pranzul cu beduinii, apoi ne indreptam spre Aqaba pentru cina si cazare hotel 4* 

Ziua 7 Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Aqaba. Renumit pentru recifele sale de corali si viata marina unica, acest oras port a fost inca din cele mai vechi timpuri principalul port de la Marea Rosie pentru calatoriile catre Extremul Orient. Putem alege sa facem plaja, baie, sa inotam  Cină și cazare peste noapte în Aqaba.

Ziua 8 După mic dejun, ne indreptam spre Amman pentru transfer la aeroport. 


TARIF: 895 Euro/persoana

Supliment camera single 195 Euro


 

Servicii incluse:

-7 nopti de cazare in hoteluri de 4* cu masa (mic dejun si cina)

-Bilet de avion Budapesta-Amman si retur, cu bagaj de cala 20 kg si 2 bagaje de mana

-Transportul cu autocar climatizat pe tot parcursul circuitului

-Insotitor de grup din partea agentiei

-Ghid vorbitor de limba romana pe parcursul circuitului

-Intrarile la obiectivele din program

-Călărie în Petra de la centrul de vizitatori până la Al Siq

-Intrarea la  Petra

-Taxele de viza

-Pranzul in Wadi Rum in tabara de beduini

-Jeep Safari in Wadi Rum (doua ore);

-Taxe de aeroport

-Transfer Timisoara- aeroport Budapesta si retur

Nu sunt incluse:

-Bauturile la mese

-Pranzurile

-Bacsisul pentru soferi, ghizi, etc. - 56 dolari/sejur/persoana (obligatoriu)


Acte necesare: Pasaport electronic sau normal, valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.

Grup minim de 30 de persoane; in cazul unui grup mai mic pretul se recalculeaza.

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.