Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Iordania

Circuit cu minisejur in Egipt, la Marea Moarta

sezon 2020

Denumirea oficiala a acestei mici tari situate in Orientul Apropiat este Regatul Hasemit al Iordaniei. Are ca vecini Siria, Irakul, Arabia Saudita, Israelul si Autoritatea Nationala Palestineana. La vest acesta tara imparte cu Israelul coasta Marii Moarte si pe cea a Golfului Aqaba (Eliat) al Marii Rosii impreuna cu Arabia Saudita, Israel si Egipt. Portul Aqaba este singura sa iesire la mare. Raul Iordan este singura granita naturala a acestei tari, celelalte granite sunt trasate cu rigla in urma Acordului Sykes–Picot. Ammanul capitala acestui stat este un oras situat pe 19 coline fiecare cu specificul sau. Denumit mai demult Philadelphia, acest oras a fost condus de Imperiul Roman, Bizantin si apoi a fost sub stapanire britanica. Majoritatea institutiilor culturale si de conducere se afla in capitala. Incepand cu anul 1946 Iordania si-a dobandit independenta iar conform constitutiei din anul 1952 statul a devenit monarhie constitutionala (cf. Wikipedia)

Aqaba iordania harta politica Iordania

Iordania este una dintre cele mai ospitaliere tari din lume in care strainii sunt invitati de catre localnici in casele lor, sau unde poti lasa bunuri pe strada fara sa-ti fie teama ca vor fi furate. 

Bucataria iordaniana si in general toata bucataria araba, este foarte variata. Pe mesele iordanienilor se gasesc aperitive precum mezze, dulciuri insiropate, paine aromata, mansaf, preparate traditionale din miel, sosuri, iaurturi, orez sau fistic. Restaurantele cu specific arab din Iordania sunt pregatite sa isi intampine clientii cu astfel de bunatati. Traditionala pipa, narghileaua, poate fi incercata in numeroase cafenele si restaurante. Fumatul este mai comun in Iordania decat in Europa sau SUA iar aroma tutunului este slaba si foarte parfumata.

Pe lista patrimoniulul international UNESCO au fost incluse, intre anii 1985 -2011, 4 dintre cele mai spectaculoase obiective naturale sau culturale ale Iordaniei: Ruinele orasului Petra, Cetatea Q’useir Amra, situl arheologic de la Um-er-Rasas, zona protejata Wadi Rum. Din anul 2005 tradițiile culturale ale beduinilor din zona Petra și Wadi Rum figurează pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO.


Ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda, imbarcare si plecare catre Amman. Ne intalnim cu reprezentantul nostru in Amman, facem  formalitatile vamale, transfer la hotel, check in si cazare.

Ziua 2 Vechiul si Noul Amman   

Dupa micul dejun incepem ziua cu un city tour al capitalei Amman. (Optional vizita la Jerash Jerash, numita, in antichitate, Gerasa, a dormitat, sub nisip, aidoma Pompeiului si Herculanumului sub cenusa, pana in 1920, an in care au inceput sapaturile arheologice. In secolul al III lea, orasul se intindea pe 90 de hectare. Astazi, parti din cetatea romana sunt inglobate in noul Jerash, fapt care, ne spun ghizii, intarzie inscrierea sa in patrimoniul UNESCO). Transfer catre Amman pentru cina si cazare

Ziua 3 Petra – Wadi Rum

Dupa micul dejun  plecam  spre Petra. incepe explorarea unei dintre cele 7 minuni ale lumii noi, cu o plimbare calare pana in Siq ( Canion ), urmat de un tur prin Siq la Trezorerie, centrul orasului, mormantul regal, teatru, locul de jertfa, mormintele romane si multe altele. Apoi plecam spre Wadi Rum sau ’’ Valea Lunii ’’. Aici vom gasi aventura si  vom simti romantismul Desertului Arabiei.  Wadi Rum este ca un peisaj selenar format din vai vechi  si munti  din travertin erodati , crescand  printre nisipuri colorate in alb si roz.

Ne bucuram de  un safari de 2 ore pentru a explora  locurile pe unde a trecut Lawrence al Arabie, vizitand totodata si cele mai spectaculoase obiective  din Wadi Rum si locuri unde s-au filmat filme celebre precum: Lawrence al Arabiei (1962), Planeta Rosie(2000),Mumia Revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), Martianul (2015) dupa care ne astepta o cina in stil beduin  cu o petrecere superba. Dupa  miezul noptii luminile se sting pentru a observa un cer absolut impresionant. Cazare ( in cort cu baie proprie) si cina Wadi Rum

Ziua 4 Wadi Rum – Aqaba – Taba

Dupa micul dejun vom face transfer la Aqaba si ne bucuram de o plimbare de 45 de minute cu barca in drum spre Taba. Zi libera  la Marea Rosie pentru plaja si relaxare, cazare cu All Inclusive Taba

Ziua 5 Taba

Zi libera la Marea Rosie pentru plaja si relaxare, cazare cu All Inclusive  Taba

Ziua 6 Taba

Zi libera  la Marea Rosie pentru plaja si relaxare, cazare cu All Inclusive Taba

Ziua 7 Taba – Dead Sea

Dupa micul dejun vom face transfer la Aqaba cu Barca si ne indreptam spre Marea Moarta prin Wadi Araba, pe drum o sa vizitam Towaros Madaba , orasul cu mozaicuri . Acest oras are o istorie lunga fiind mentionat pentru prima data in Biblie si in Stela lui Mesha pe vremea  cand era un oras mobit. Vizitam  Biserica Crestina Ortodoxa Sf. Gheorghe unde se afla o  harta mozaic cu Ierusalimul, Palestina, Iordania, Israel  si Egipt . Mergem mai departe  catre  Muntele Nebo unde vom face un tur al locului in care se afla mormantului lui Moise . De aici, Dumnezeu i-a ingaduit lui Moise sa priveasca spre Tara Fagaduintei . Aici se gasesc  ruine din secolele IV-VI, biserici ale caror pardoseli sunt inca acoperite cu un minunat mozaic. Continuam spre Marea Moarta. Cina si cazare Marea Moarta

Ziua 8 Marea Moarta – Aeroport

Mic dejun si transfer aeroport


 

Tarife Euro/persoana

Date de plecare

Amman – Le Vendom 4*/similar

Wadi Rum – Sand Rose Camp

Taba – Hotel El Wekale 4*/similar

Marea Moarta – Grand East 4*/similar

Amman – Le Vendom 4*/similar

Wadi Rum – Sand Rose Camp

Taba – Hotel Bayvew 5*/similar

Marea Moarta – Grand East 4*/similar

14.03.2020

1020 euro

1070 euro

28.03.2020

1020 euro

1070 euro

18.04.2020

1199 euro

1249 euro

25.04.2020

1049 euro

1099 euro

16.05.2020

999 euro

1049 euro

30.05.2020

1099 euro

1149 euro

13.06.2020

1145 euro

1195 euro

03.10.2020

1049 euro

1099 euro

Tariful este calculat pentru un grup de minim 14 persoane (pentru un grup mai mic, tariful se recalculeaza)

Supliment single: 415 Euro

Tariful include:

-Bilete avion Bucuresti Amman Bucuresti

-Cazare 2 nopti cu demipensiune in Amman hoteluri 4*

-Cazare 1 noapte la camping Wadi Rum cu demipensiune

-Cazare 3 nopti cu all Inclusive In Taba la hotelul ales

-Cazare 1 noapte la Marea Moarta hotel 4* cu demipensiune

-Taxele de intrare la sit-urile mentionate in program

-Transfer cu autocar A/C

-Transfer Aqaba-Taba-Aqaba cu Yaht

-Intrare la Petra

-Jeep Safari 2h in Wadi Rum

-Viza gratuita

-Insotitor din partea firmei

-Ghid vorbitor de limba romana

-Bagaj de mana mic

Tarifele nu includ:

-Bagaj de cala ~28 Euro/sens (optional)

-Bagaj de 10 kg de mana = 14 Euro/persoana/sens

-Bagaj de 10 kg la cala = 16 Euro/persoana/sens

-Taxa Aeroport 65 Euro

-Excursii optionale (Jerash 85 Euro/persoana, Bethania 85 Euro/persoana)

-Taxa de iesire din Iordania spre Egipt 14 USD/persoana

-Bacsisuri pentru hoteluri, restaurant, ghizi, sofer=35 USD/persoana, se achita la fata locului

-Asigurare medicala (obligatoriu)

Nu mai puțin de 100 de site-uri de importanță biblica...De la Avraam și Moise, la Ioan Botezătorul și Iisus Hristos, părinții fondatori a doua dintre cele trei religii monoteiste sunt toate strâns legate de peisajul iordanian. Chiar daca nu esti o persoana religioasa, prin natura, vizitând site-uri de semnificație biblică poate fi o mișcare incredibila și chiar o experiență spirituală de neuitat.

 


În categoria Sejururi avion mai găsiți:

Senior Voyage Malta | Tenerife | Thailanda | Antalya | Algarve | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.