Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Zakynthos

Il fiore di Levante - Floarea Levantului, Zakynthos, face parte din insulele ionice, aflate în vestul Greciei si este a treia ca mărime dintre acestea. Grote uriaşe, ape limpezi, stânci cu forme ciudate, broaşte ţestoase şi plaje cu piraţi, iata cum insula îşi păstrează atmosfera de colţ izolat de lume, cufundată în tihna zilelor calde mediteraneene.

zakynthos zakynthos map navagio beach zakynthos

Clima mediteraneană i-a oferit insulei Zakynthos o vegetaţie exotică, abundentă, cu flori ce alunecă în cascade colorate de la balcoanele caselor. Coasta estică este acoperită de câmpii fertile ce coboară în pante domoale spre ţărm si care sunt cultivate cu măslini, citrice şi viţă de vie. Vestul insulei insa are o înfăţişare sălbatică şi aridă, cu faleze ameţitoare. Pereţi verticali de stâncă se ridică brusc din mare, având crestele acoperite de ierburi sărăcăcioase.

Broaştele ţestoase caretta-caretta, mari cât o roată de la maşină, care plutesc liniştite foarte aproape de vase, în valurile albăstrii, sunt mândria locuitorilor din insulă. Golful Kalamaki, unde aceste ţestoase îşi depun ouăle la fiecare început de iunie, a fost declarat Parc Naţional.

Capitala insulei are acelaşi nume si este situată pe coasta de est, într-un golf. Reprezinta centrul comercial şi principalul port al insulei. Oraşul cunoscut în trecut ca "Veneţia Sudului" a fost reconstruit după ce cutremurul din 1953 şi incendiul care i-a urmat a distrus oraşul vechi cu conacele şi clădirile sale elegante, oraşul cel nou încercând să păstreze pe cât posibil stilul veneţian şi bizantin al oraşului vechi

Staţiunile, aflate în apropierea capitalei ( la maxim 20 km distanţă ) oferă o vacanţă plăcută în ritmul ales de turistii sai: plajă şi baie, shopping, mari magazine şi boutiq-uri cu suveniruri, sporturi maritime, viaţă de noapte, excursii pentru descoperirea frumuseţii sălbatice a insulei, reculegere în biserici sau pur şi simplu odihnă pe malul mării.

Staţiunea Laganas - cea mai mare şi mai aglomerată staţiune de pe insulă a apărut pentru a satisface afluxul mare de turişti în zonă. Marea este aici marginită de o plajă cu nisip foarte fin, lungă de 9 km, cea mai mare de pe insulă şi una din cele mai mari din Grecia. Principala atracţie sunt broaştele ţestoase Caretta-Caretta, specie pe cale de dispariţie, protejată de lege. Staţiunea oferă multe restaurante, taverne, cafenele, cluburi, magazine de suveniruri, centre de închiriat maşini şi biciclete şi condiţii ideale pentru sporturi nautice

Staţiunea Tsilivi - este una din cele mai importante staţiuni de pe insulă, situată la 4 km de capitala Zakynthos. Este înconjurată de livezi de măslini, vii şi grădini cu pomi fructiferi, iar plaja cu nisip fin, lungă de 4 km deţine distincţia “Steagul Albastru”. Pe plajă puteţi găsi umbreluţe, şezlonguri şi taverne, iar în staţiune puteţi savura specialităţi culinare locale şi internaţionale în restaurante excelente, taverne şi vă puteţi bucura de viaţă de noapte în cluburi, pub-uri şi discoteci. Wind–surfingul, skiul nautic, plimbările cu barca sau para-sailingul sunt doar câteva dintre distracţiile pe care le puteti găsi aici.

Staţiunea Alykanas - este aşezată în pitorescul Golf Alykes, unită de o imensă plajă cu nisip fin şi intrare lină în apă, considerată una dintre cele mai bune plaje din Zakynthos.

Staţiunea Argassi - este una dintre cele mai populare staţiuni recunoscută pentru viaţa de noapte de aici şi pentru apropierea de una dintre cele mai bune plaje din Zakynthos unde se pot practica majoritatea sporturilor acvatice. Localizarea acesteia este una deosebită, la poalele Muntelui Skopos. Aceasta s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani datorită proximităţii faţă de capitala insulei.


Orar de zbor cu compania Blue Air:

TSR (18:25) - stop OTP (19:10-19:40-turistii nu se dau jos din aeronava) - ZTH (21:15)
ZTH (22:00) - stop OTP (23:35 - 00:05 - turistii nu se dau jos din aeronava) - TSR (00:50 +1)

*Turistii trebuie sa se prezinte cu 2 ore mai devreme in aeroport pentru check in.


 

Servicii incluse:

Bilet avion cursă charter

Transfer aeroport-hotel-aeroport

7 nopţi cazare hotel cu masa în funcţie de hotelul ales

Asistenţă turistică pe perioada sejurului

Nu sunt incluse:

Taxa de aeroport – 95 €/persoana

Supliment plecare din Timisoara – 30 €/ persoana

Asigurarea medicală de călătorie şi asigurarea storno

Taxele de intrare la obiectivele turistice

Alte taxe şi cheltuieli personale

Programe opţionale

Excursii optionale

Excursie cu vaporul - imbarcare la ora 09:30 din portul Zakynthos pe un vas de croazieră care va avea opriri la: Peşterile Albastre pentru fotografii (se disting prin arcele create de eroziune prin care se poate pătrunde în peşteri şi prin culoarea apei azur – care se reflectă în ele), la plaja Navagio pentru înot (cea mai celebră plajă de pe insulă, datorită naufragiului unui vas în anii ‘80 ), la Keri pentru fotografii ale rocilor Mikri Megali şi Mikri Myzithra care ţâşnesc din mare ca nişte piramide şi la Vassilikos pentru înot.

Turul insulei - Plecare la ora 09.00 într-un tur al insulei în care se viziteaza  Biserica Sf. Dionysios, din oraşul Zakynthos, una din cele trei clădiri care au scăpat intacte după cutremurul din 1953 unde se găseşte sicriul Sfântului Dionysios – patronul insulei, precum şi Muzeul Eclesiastic al Mănăstirii; Bohali care se află la 3 km de oraş, unde se poate admira un castel veneţian construit pe ruinele vechii acropole. Excavaţiile din această zonă au adus la suprafaţă biserici din toate perioadele, din antichitate până în timpul dominaţiei britanice; Anaphonitria, mănăstirea unde Sf. Dionysios, patronul insulei, a fost călugăr. Oprire pentru cumpărături în staţiunea Volimes care este celebră pentru covoarele şi mătasea fabricate manual; plaja Navagio se poate admira de pe stâncă, aceasta fiind accesibilă doar de pe mare. La Agios Nikolaos vizită opţională la Peşterile Albastre. Vizită la o cramă locală unde se pot degusta şi cumpăra vinuri.

Excursie la Marathonisi - plecare la ora 15.00 din portul Agios Sostis către Lithakia. Vizită pe Insula Marathonisi pe a cărei plajă broaştele ţestoase Caretta-Caretta (specie pe cale de dispariţie şi protejată prin lege) se adăpostesc şi îşi depun ouăle.

Olympia – locul naşterii Jocurilor Olimpice - imbarcare pe feribotul care pleacă din portul Zakynthos către portul Killini. În mijlocul văii Iliei, unul dintre cele mai vechi oraşe-stat din Peloponez, se află Olimpia, unde în epoca preistorică la fiecare 4 ani erau organizate jocuri în onoarea lui Zeus Olympianul. Chiar şi în zilele noastre flacăra olimpică este aprinsă la fiecare patru ani în sanctuarul antic al Olimpiei şi de aici transportată în statul unde se vor desfăşura jocurile. Vizita la situl arheologic. Timp liber pentru cumpărături şi prânz.

Kefallonia - traversare cu feribotul din portul St. Nikolas către portul Pessada din Kefallonia, de unde se porneste în turul insulei cu autocarul. În Kefallonia, cea mai mare insulă din Marea Ionica se poate vizita Mănăstirea şi Biserica Sf. Gherasim (patronul insulei), cea mai venerată biserică de pe insulă, sub ea aflându-se o peşteră în care a locuit şi s-a rugat Sfântul. În mănăstire se află moaştele Sfântului într-un sicriu de argint; Peştera Drogarati - localizată la câţiva km de Sami, are două părţi dintre care una este accesibilă publicului, aici având loc concerte datorită acusticii foarte bune; Peştera Melissani situată tot lângă Sami are forma literei B, cu 2 camere separate de o mică insulă în centru. Apa este incredibil de limpede şi curată, un amestec de apă de mare şi apă dulce, văzându-se perfect fundul lacului şi în locurile cele mai adânci. De asemenea se viziteaza Argostoli, capitala insulei, asezată în golful Livadi, care desparte insula în două părţi inegale. Timp liber pentru prânz şi cumpărături.

 


În categoria Sejururi avion mai găsiți:

Senior Voyage Malta | Tenerife | Thailanda | Antalya | Algarve | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.