Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Felix

Tratament si relaxare

Este una dintre cele mai mari si mai cunoscute statiuni balneo-climaterice din Romania cu funcţionare permanentă. Statiunea este situata in judeţul Bihor, la 8 km distanta de Oradea. Aici se gasesc ape termale, o baza de tratament optima, conditii de relaxare. Temperatura apelor termale este între 20-49 grade Celsius. În statiunea Felix se poate vedea nufarul alb, aici sunt lacuri artificiale termale în care sunt cateva specii de lotusi aclimatizati dupa ce au fost adusi din alte tari unde cresc in mod natural. În aceste lacuri artificiale, pe langă plante, se gasesc si numeroase specii de pesti avand marimi si culori diferite. Climatul continental moderat, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneana, ideal pentru tratament, odihna, turism balnear.

felix1 nufar felix2

Indicatii terapeutice 

  • Afectiuni...

Citeşte mai departe: Felix


Tusnad

Tratament si relaxare

Baile Tusnad sunt situate în partea sudica a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între muntii Harghita si Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului. Pozitia în teritoriu îi confera un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat în aerosoli rasinosi si ioni negativi care fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortarii psihice. Statiunea mai este numita si Mica Elvetie.

Data cea mai probabila pentru fondarea statiunii este anul 1842. Vindecarea miraculoasa a unui fiu de cioban a atras atentia asupra efectului terapeutic al apelor minerale, dupa care s-au pus bazele unei societati, pe actiuni în vederea exploatarii statiunii în anul 1845. Cu ocazia revolutiei din anul 1849 statiunea este distrusa, reconstructia începe abia în 1852.

lacul sfanta ana baile tusnad hotel tusnad 14509 baile-tusnad

Indicatii terapeutice

-afectiuni...

Citeşte mai departe: Tusnad


Covasna

Tratament si relaxare

Covasna este situată la o altitudine de 564 m, la 31 km. de Sfântu Gheorghe şi 60 km de Braşov. Este cea mai renumita statiune balneo-climaterica din tara pentru tratarea afectiunilor cardio-vasculare, orașul având hoteluri si pensiuni, un spital de profil cardiologic (Cardiologie Covasna) cu baze de tratament de profil moderne.

covasna valea_zanelor covasna_2

În centrul orasului poate fi gasita "Balta Dracului", denumire data de localnici, ramasita a unei eruptii vulcanice. Datorita faptului ca este situata într-o zona cu activitate vulcanica, este renumita pentru apele sale minerale si mofetele (emanatii gazoase post-vulcanice, predominant dioxid de carbon).

În imediata apropiere a orasului se afla "Valea Zânelor", zona renumita pentru Planul Înclinat (monument tehnic unicat în Europa) si pentru privelistea minunata.

Indicatii...

Citeşte mai departe: Covasna


Buzias

Tratament si relaxare 

Oras situat în vestul României, la 30 km de municipiul Timisoara si 23 de km de municipiul Lugoj, cunoscut înca de pe vremea romanilor, sub denumirea de Ahibis. Atestarea documentara este pentru prima data facuta de catre Carol I al Ungariei într-un document din 1321. Datorita conditiilor naturale favorabile, cu bogate izvoare de ape minerale dar si un climat blând, Buziasul a fost recunoscut ca potential centru balnear. Pentru prima data, apele minerale au fost valorificate pentru tratament în 1811. La 1816 a început amenajarea primelor izvoare, bazele statiunii balneare fiind construite în 1819. În 1839 a fost declarata statiune balenara. Între 1903 - 1907 sunt forate 12 izvoare de adâncime si se construieste fabrica de îmbuteliere a apei minerale. În 1911 este declarată oficial statiune balneoclimaterica.

buzias buzias_2 buzias3

Parcul...

Citeşte mai departe: Buzias