Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Balvanyos

Oferte tratament si relaxare 2017

Statiune balneoclimaterica permanenta, este situata pe versantul sudic al muntilor Bodoc, in curbura Carpatilor, la o altitudine de 840 m-950 m, la 67 km nord-est fata de Sfantu Gheorghe (resedinta judetului Covasna). Datorita calitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale si emanatiilor post-vulcanice (mofete), statiunea ofera oaspetilor conditii ideale de odihna si tratament. Datorita rocilor vulcanice si sedimentare din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia a mai multor izvoare de apa minerala, folosite in tratarea afectiunilor stomacale si intestinale, a afectiunilor de cord si ale sistemului vascular. Aici, atat apa, cat si gazul, au radioactivitate naturala relativ mare.

cetatea-balvanyos izvoarele-tamaduitoare-balvanyos lacul_sf_ana_balvanyos


Baile de azi s-au format din contopirea a trei colonii de bai care au functionat odinioara...

Citeşte mai departe: Balvanyos


Felix

Oferte tratament si relaxare 2017

Este una dintre cele mai mari si mai cunoscute statiuni balneo-climaterice din Romania cu funcţionare permanentă. Statiunea este situata in judeţul Bihor, la 8 km distanta de Oradea. Aici se gasesc ape termale, o baza de tratament optima, conditii de relaxare. Temperatura apelor termale este între 20-49 grade Celsius. În statiunea Felix se poate vedea nufarul alb, aici sunt lacuri artificiale termale în care sunt cateva specii de lotusi aclimatizati dupa ce au fost adusi din alte tari unde cresc in mod natural. În aceste lacuri artificiale, pe langă plante, se gasesc si numeroase specii de pesti avand marimi si culori diferite. Climatul continental moderat, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneana, ideal pentru tratament, odihna, turism balnear.

felix1 nufar felix2

Indicatii terapeutice 

  • Afectiuni...

Citeşte mai departe: Felix


Tusnad

Oferta tratament si relaxare 2016

Baile Tusnad sunt situate în partea sudica a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între muntii Harghita si Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului. Pozitia în teritoriu îi confera un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat în aerosoli rasinosi si ioni negativi care fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortarii psihice. Statiunea mai este numita si Mica Elvetie.

Data cea mai probabila pentru fondarea statiunii este anul 1842. Vindecarea miraculoasa a unui fiu de cioban a atras atentia asupra efectului terapeutic al apelor minerale, dupa care s-au pus bazele unei societati, pe actiuni în vederea exploatarii statiunii în anul 1845. Cu ocazia revolutiei din anul 1849 statiunea este distrusa, reconstructia începe abia în 1852.

lacul sfanta ana baile tusnad hotel tusnad 14509 baile-tusnad

Indicatii...

Citeşte mai departe: Tusnad


Covasna

Oferte tratament si relaxare 2017

Covasna este situată la o altitudine de 564 m, la 31 km. de Sfântu Gheorghe şi 60 km de Braşov. Este cea mai renumita statiune balneo-climaterica din tara pentru tratarea afectiunilor cardio-vasculare, orașul având hoteluri si pensiuni, un spital de profil cardiologic (Cardiologie Covasna) cu baze de tratament de profil moderne.

covasna valea_zanelor covasna_2

În centrul orasului poate fi gasita "Balta Dracului", denumire data de localnici, ramasita a unei eruptii vulcanice. Datorita faptului ca este situata într-o zona cu activitate vulcanica, este renumita pentru apele sale minerale si mofetele (emanatii gazoase post-vulcanice, predominant dioxid de carbon).

În imediata apropiere a orasului se afla "Valea Zânelor", zona renumita pentru Planul Înclinat (monument tehnic unicat în Europa) si pentru privelistea minunata.

Indicatii...

Citeşte mai departe: Covasna