Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Poiana Brasov

Statiunea se află la aproximativ 8 km de Brașov și la 10 km de orașul Râșnov, fiind foarte ușor accesibilă din ambele directii. Se află la altitudinea de 1020 de metri fiind înconjurată de patru masive montane: Postăvaru (1799 m), Piatra Craiului (2238 m), Bucegi (2505 m) și Piatra Mare (1848 m). Din punct de vedere administrativ, este un cartier al orașului Brașov. Prima atestare documentară datează din anul 1427 iar primele activități sportive în ceea ce privește sporturile de iarnă sunt menționate în 1895. Prima competiție importantă organizată în Poiana a fost Jocurile Universitare de Iarnă din anul 1951 iar cea mai recentă Festivalul European pentru Tineret Olimpic din 2013.

Poiana Brașov este cea mai populară stațiune de schi din România, având un domeniu schiabil care se întinde pe aproximativ 80 de hectare și un total de 24 km de pârtii cu diverse grade de dificultate. Stațiunea a fost gazda Festivalului European pentru Tineret Olimpic în anul 2013, alături de Râșov, Predeal și Fundata, fiind votată cea mai accesibilă stațiune de schi din Europa (2008, conform telegraph.co.uk). Primul teleferic a fost construit între Poiana și vârful Postăvarul în anul 1951, odată cu inaugurarea primului hotel modern din stațiune. Astăzi funcționează aici peste 50 de hoteluri, vile și pensiuni. 

poiana bv Alpine coaster sanie pe sine funpark busteni

Poiana Brasov este însa locul ideal si pentru petrecerea lunilor de vara. Clima de munte (cu aer bogat în ozon); lacul artificial (ce ofera numeroase posibilitati de agrement); potecile marcate (ce conduc pe amatorii de drumetii la diverse cabane, oferind peisaje uimitoare); unitatile de cazare confortabile etc justifica pe deplin renumele international acestei statiuni care este recomandata pentru odihna activa (sport si agrement), având efecte terapeutice asupra sistemului nervos central cu influente pozitive asupra tuturor functiilor vitale.  Agrementul cuprinde într-o paleta variata toate activitatile ce au drept scop sa scoata turistul de sub influenta oboselii si a stresului, oferindu-i cele mai variate mijloace de sport, distractie, divertisment si amuzament, în vederea dezvoltarii sale fizice si spirituale, refacându-i forta necesara pentru continuarea activitatilor zilnice. Aerul pur, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator. 

 

Hotel RINA VISTA 3*

hotel-rina-vista-poiana-bv rina-vista-room

Localizare: in centrul statiunii, cu vedere panoramica la masivul Postavarul.

Facilitati hotel: restaurant, sauna, masaj, lobby bar, 4 sali de conferinta, gradinita pentru copii, WI-FI gratuit in tot hotelul, parcare gratuita.

Facilitati camere: 106 camere (twin, matrimoniale, suite; 20 de camere beneficiaza de aer conditionat), mobilate modern pentru un confort maxim dispun de TV cablu, telefon, minibar, balcon, baie proprie cu cada/dus.

 


În categoria Munte mai găsiți:

Rau Sadului | Stana de Vale | Maramures | Predeal | Straja | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.