Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Straja

Aflata la o altitudine de 1445 m, in inima muntilor Valcan, la aproximativ 8 km de Lupeni, Straja este o statiune montana din judetul Hunedoara. Prima datare a localitatii Lupeni este facuta în urma cu 350 de ani. Pe atunci principalele ocupatii ale locuitorilor acestor zone erau cresterea animalelor si vânatoarea. Incepand cu secolul al-19-lea odata cu descoperirea zacamintelor de carbune, aceasta zona a fost intens colonizata, Lupeni devenind un puternic centru industrial carbonifer din Romania. Telescaunul exista aici dinainte de 1989 la fel si partiile de ski, in numar de 7, initial avand un statut local, fiind destinata ca loc de distractie pentru perioada de iarna, pentru cei ce lucrau in industria miniera si pentru localnici.

schitul straja straja telegondola vulcan

Complexul turistic din statiune este amplasat la o altitudine de 1380 de metri si este format din 210 cabane, case de vacanta, pensiuni si vile. Dintre acestea, 38 sunt omologate cu 1, 2 si 3 stele. Straja a fost declarata oficial statiune turistica, în anul 2002.

Trasee turistice pedestre (fiecare dintre aceste trasee se poate face intr-un interval de 3-5 ore)

 • Vila Alpin – Cheile Braitei
 • Vila Alpin – Schitul Straja – Crucea Eroilor – Vf.Mutu (loc de rugaciune al dacilor) – Vf.Straja (1868 m) – Vf.Cioaca 
 • Vila Alpin – Tunelul vietii – Schitul Straja – Parc de aventura – Cheile Braitei – Vf.Verde – Vf.Mutu – Crucea Eroilor – Statuia lui Avram Iancu
 • Vila Alpin – Crucea Eroilor – Vf.Mutu – Vf.Straja – drumul lui Mihai Viteazu – cabana Pasul Vulcan
 • Vila Alpin – Stana din cot – La caminete – Cabana Straja

Trasee cu autocarul sau masina:

 • Straja – Pestera Bolii – Muzeul Mineritului
 • Straja – Hateg (rezervatia de zimbrii) – Manastirea Prislop – Castelul Huniazilor – Biserica Densus – Sarmisegetuza Ulpia Traiana
 • Straja – Manastirea Lainici – Tg. Jiu
 • Straja – Campu lui Neag – Retezatu Mic – Pesteri 

VILA ALPIN 3*

vila alpin straja

Vila situata la 50 m de telescaun are o pozitie excelenta, fiind amplasata intre cele doua partii cu nocturna, oferind o priveliste deosebita spre muntii Retezat. Construita in 2008, ofera camere spatioase, luminoase, mobilate modern, avand o capacitate de cazare de 60 de locuri in 24 de camere twin sau cu pat matrimonial si 3 apartamente, toate cu baie proprie si TV,  un restaurant de 70 de locuri si o sala de conferinte de 60 locuri. Este locatia ideala pentru organizarea de evenimente team building in Straja, deoarece personalul are o experienta bogata in aceasta directie ceea ce este garantia faptului ca toate amanuntele care conteaza in organizarea cu succes a unui eveniment de acest gen, sunt luate in calcul.

Facilitati: restaurant propriu cu mancaruri traditionale, centru de inchirieri echipament sportiv, centrala termica si apa calda permanent, internet wireless.

La cerere se pot organiza activitati de: rafting, tiroliana, escalada, paint ball, activitati speo.

 


VILA PLATOUL SOARELUI 4*

platoul soarelui straja

Amplasată chiar la baza pârtiei de începători cu acelasi nume, vila Platoul Soarelui dispune de 8 camere duble fiecare cameră fiind dotată cu: baie cu dus, WC, lavoar, oglindă pentru cosmetică, LCD de 81 cm ‐ televiziune digitală cu 63 canale ‐ Internet wireless ‐ Radio, Sistem Home Cinema ‐ Minibar ‐ Aer conditionat ‐ Balcon cu vedere panoramică, Cusetă individuală pt. schiuri. Dintre cele 8 camere, în 4 camere se pot adăuga până la 2 paturi suplimentare pentru copii.


CABANA PLATOUL SOARELUI 3*

cabana platoul soarelui straja

Cabana Platoul Soarelui este asezată chiar la baza pârtiei de începători cu acelasi nume, la o altitudine de aproape 1400 metri. Dispune de 12 camere spațioase cu 2 locuri, 3 locuri, 4 locuri, precum și un duplex, camere cu o superbă priveliște asupra pârtiei Platoul Soarelui. Camerele cabanei sunt dotate cu: ‐ Baie cu dus, WC, lavoar ‐ LCD sau TV ‐ Televiziune digitală cu 63 canale.

 

crucea-Eroilor-straja

      


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.